Siemię lniane (czy inaczej siemienie lniane) zdrowe jest i nie ulega to żadnej wątpliwości. Niektórzy natomiast niespecjalnie przepadają za robieniem z tego napoju (a może bardziej kisielu, bo konsystencja zbliżona jest raczej do tego drugiego). Dlatego dodają np. ziarna siemienia do owsianki, albo sałatki. Duży błąd moi drodzy! Siemię w takiej postaci się nie przyswoi i nie wchłonie, a wyjdzie po prostu… hmm… drugą stroną:P Jeśli dodajecie je np. do owsianki, zawsze rozgniećcie je np. w moździerzu:)
Wychodzę z założenia, że jeżeli mogę coś zrobić sama i się przy tym specjalnie nie narobić, to czemu nie:) Przymierzam się do zrobienia swojego pierwszego makaronu:P Wiem, że wbrew pozorom nie jest to wcale takie łatwe. Pamiętam natomiast, że w latach mojego dzieciństwa babcia robiła domowy makaron i smakował on tak, że o jaaacie.... Zobaczcie, co na temat makaronu ma do powiedzenia Gordon Ramsay:)
Komentarze
Prześlij komentarz